آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از فعالان دانشجویی و سیاسی کشور، پرهیز از نزاعهای سیاسی را شرط عقل و منطق در جامعه دانست و اظهار کرد: ادب و اخلاق، حکم میکند که انسان در گفتار و رفتار معتدل باشد و از افراط و تفریط پرهیز کند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، وی تشنجآفرینی در عرصه داخلی را کار کسانی دانست که میدانند جایی در میان مردم ندارند و افزود: در سیاست خارجی نیز دولتهایی هیاهو میکنند که در مقابل منطق ایران پاسخ قانعکنندهای به افکار عمومی جهان ندارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، جوانان را سرشار از شور و شعور خواند و گفت: احساسات جوانی و عقل سیاسی در 24 خرداد سال گذشته، روزی را خلق کرد که ناامیدی را از جامعه ایران برکند.
هاشمی رفسنجانی، حماسه سیاسی 24 خرداد را تفسیر عملی آیه «یدخلون فی دین الله افواجاً» در زمان معاصر دانست و افزود: شاید برخی از حکومتها با کودتا بتوانند کشوری را بگیرند، اما فتح مورد اشاره قرآن، استقبال فوج فوج مردم برای جبران گذشتههاست. عمیقاً معتقدم انتخابات 24 خرداد نتیجه آگاهی مردم است و به همین خاطر نسب به آینده امیدوارم.
وی رشد آگاهی را برای تصمیمات جامعه بسیار سرنوشتساز دانست و با اشاره به موفقیتهای دختران و خانمها در دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی، گفت: زنان فرهیخته نشان دادند که ورای اندیشه متحجرین، انسانهای عالم و ارزشمند هستند و آرای آنها تأثیرگذار است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین راستا تاکید کرد: زن ایرانی را نمیتوان با سخنانی که برخاسته از جهالت است، خانهنشین کرد، چون الگویی مانند حضرت فاطمه(س) دارند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از گسترش بیاخلاقیها در فعالیتهای برخی از جریانها و گروهها، فحاشی و خشم را زبان جهال انسانهای کمظرفیت دانست و گفت: عقلا به دنبال صلح، آرامش و اعتدال هستند و از پرخاش و هیاهو گریزانند، اما با منطق سخنان خود را میگویند.
وی افزایش آمارهای جوانان تحصیلکرده را دستاورد مهم انقلاب اسلامی خواند و گفت: تحصیلکردهها ظرفیتهای بالایی برای احقاق حقوق دارند که با زبان منطق و استدلال به دنبال آن میروند.
هاشمی رفسنجانی ضمن تقبیح تصورات کسانی که قدرت را حق مادرزادی خود میدانند، تصریح کرد: فکر میکنم بستن دریچههای اطلاعات و ارتباطات نتیجهای معکوس میدهد و عقل سلیم به فکر فیلترینگ نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین با تبریک تولد امام زمان(عج)، نیمه شعبان را عید همه مسلمانان و نقطه آغاز امید در دل انسانها دانست و گفت: هم جشن میلاد و هم صبر و انتظار برای منجی آخرالزمان سازنده است.
وی تشخیص راه حق توسط مردم را یکی از شروط ظهور امام زمان(عج) خواند و اظهار کرد: مثل زمان پیامبران که معجزات حسی داشتند و وقتی بشر به سطحی از تعقل و تفکر رسید که میتواند با کتاب تشخیص دهد، قرآن معجزه خالده خاتم پیامبران میشود.
هاشمی رفسنجانی برقراری حکومت جهانی زیر یک پرچم و با کتاب واحد را رسالت حضرت حجت خواند و افزود: در روایات داریم که وقتی حجت بخواهند ظهور کنند، خداوند دستش را بر سر مردم میگذارد و عقلهایشان کامل میشود.
وی با تشریح عقاید اهل سنت و تشیّع درباره امام زمان گفت: تفاوت شیعه و سنی در ظهور حجت ماهیتی نیست و اجماع پیروان ادیان نیز در مقوله آخرالزمان عاقبت به خیری بشریت است.
در آغاز این دیدار حائری از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حقشناس دبیر جبهه اصلاحات، ایرانی دبیر کل حزب فرزندان ایران، حجتالاسلام والمسلمین مرتضوی دبیرکل مجمع ایثارگران و جانبازان انقلاب اسلامی و سجاد زارعزاده از دانشگاه امیرکبیر به طرح دیدگاههای خود درباره مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پرداختند.
نظر شما